Рецепт справжнього Луганського борщу розробили фахівці Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. До його складу входить квашена капуста, курячі галушки і чорнослив. Щоб знайти рецепт Луганського борщу, кулінари ЛНУ у всіх районах області вивчили десятки методів приготування борщів. І виділили найхарактерніші продукти і кулінарні прийоми. Творці Луганського борщу вважають, що він займе гідне місце серед фірмових луганських блюд, таких як котлета «Перник», картопля «Буше», сметана «Веселка», овочева котлета «Урожай» і багато інших. Проте точний рецепт з переліком всіх компонентів в грамах поки тримають у секреті. Спочатку мають намір отримати на нього патент, і тільки потім фірмовий Луганський борщ зможуть готувати кафе і ресторани. Рецепт Луганського борщу вже включили до навчальної програми в розділі «Борщі України».
|